Svenska Grand Prix

Aktuellt: Allsvenskan startar den 21 okt. DM i Blixt den 17 nov. OskarshamnsMästerskapet den 15 dec.

Oskarshamns Schacksällskap

Vi gör det möjligt för alla intresserade att spela schack i Oskarshamn!!

 

Svenskt Grand Prix

 

Deltävlingar 2018/19

 

  1. Cellavision Chess Cup, Lund 3-5/8
  2. Västerås Open 28-30/9
  3. Hasselbacken Chess Open, Stockholm 2-4/11
  4. Malmö Open 14-16/12
  5. Elite Hotels Open, Växjö 8-10/2
  6. Påskturneringen, Norrköping 19-22/4
  7. Kvibergspelen, Göteborg 10-12/5
  8. Deltalift Open, Tylösand 30/5-1/6

 

Deltagande

 

Svenskt Grand Prix är öppet för alla svenska spelare med ett aktuellt medlemskap i en till SSF ansluten klubb. Som svensk spelare räknas alla svenska medborgare, samt alla som är registrerade för Sverige hos Fide. Observera att utländska spelare är välkomna att delta i de enskilda GP-tävlingarna!

Poängsystem

 

I Svenskt Grand Prix räknas de fem bästa resultaten för varje spelare. Grand Prix-poängen i en deltävling är lika med den spelade poängen i samtliga deltävlingar.

 

Vid delad placering i GP-ställningen gäller i första hand bästa enskilda resultat, därefter näst bästa enskilda resultat, osv. Observera att även resultat 6-8 räknas in i särskiljningen.

 

OBS: Indelning i ratinggrupper görs efter Elo 1/8 2018, oavsett när man spelar sin första deltävling. Endast spelare med Elotal ingår i ratinggrupper. Om en spelare saknar Elotal 1/8, men får det senare under säsongen gäller detta Elotal.

 

När det gäller ålderskategorierna gäller tillhörigheten under 2018.

 

Inga prispengar delas såvida inte även särskiljningen är lika. Preliminärskatt dras enligt Skatteverkets regler.

Det är varje pristagares uppgift att senast en månad efter den sista deltävlingen meddela kontouppgifter och personnummer till SSF:s kansli, kansliet@schack.se, annars tillfaller prispengarna Sveriges Schackförbund.

 

I de enskilda deltävlingarna ska motsvarande uppgifter lämnas till arrangören inom en månad efter tävlingens slut, annars tillfaller prispengarna arrangören.